chůze & běh    / 25. 11. 2019

O lidech - Klientka MP

Že věk je opravdu jen číslo dokazuje příběh klientky našeho IQ pohyb centra. S pomocí našich pohybových expertů se dokázala zbavit bolesti, která doprovázela jakoukoliv fyzickou aktivitu a pustila se do běhání. Kam to s tím během dopracovala, se dočtete v článku jejího osobního trenéra a podporovatele Zbyňka Petra. 


     V roce 2015 k nám do IQ pohyb Centra přišla na doporučení od spokojené kamarádky (naší dlouholeté klientky) paní M. P. Nikdy nesportovala, nicméně občas podlehla „tlaku“ svého okolí a několikrát začala běhat. Začala, ovšem nikdy u této sportovní aktivity nevydržela, protože kvůli bolestem vždy po cca 3 měsících musela úplně přestat a počkat, až bolesti, které se objevovaly v oblasti pánve, třísel, beder nebo hrudníku, odejdou. Poté přišel vždy další pokus, bohužel vždy marný… 

     V našem Centru začala v podstatě standardně, jako většina našich klientů – řádnou diagnostikou u Daniela. Po zjištění aktuálního stavu byla předána do rukou Zbyňka. Během cvičení se soustředili hlavně na nápravu držení těla, především uvolnění svalů pánve a mobilitu hrudního koše. Mimo to i na správnou funkci chodidel a dolních končetin a v neposlední řadě se snažili vylepšit i stereotyp chůze a běhu. Díky těmto pravidelným návštěvám našeho pohybového specialisty klientka začala běhat bez následných bolestí, nicméně najednou neplánovaně, ve svých 44 letech, otěhotněla (což jí předtím několik let nešlo právě kvůli problémům s pohybovým aparátem) a porodila přirozenou cestou. Následovala náprava po porodu, která byla relativně rychlá, protože tělo M. P. už bylo na cvičení zvyklé a před porodem bylo v dobré kondici, a tak všechny nápravné procesy probíhaly celkem „svižně“. Po několika měsících klientka opět mohla začít běhat a nyní už bez bolestí. Po pravidelném běžeckém tréninku v kombinaci se cvičením zaměřeným hlavně na držení těla (kombinace pilates clinic, několika fyzio konceptů a fascial fitness) byl po čase půlmaraton pouze začátkem její nynější „hobby“ sportovní kariéry.

     A jak už to u běžců bývá, i když se dušovala, že nemá potřebu se „trápit“ na maratonu, nechala se přemluvit k tomuto čtyřiceti dvou kilometrovému běhu od svých blízkých, a to rovnou ke slavnému maratonu v Americe… A tak nám před pár dny hrdá a šťastná přivezla ukázat medaili z newyorkského maratonu, který zaběhla ve svých 47 letech za neuvěřitelných 4:07. Gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!

     Nechte se inspirovat tímto příběhem a dělejte to, co vás baví! Je jedno, kolik let ukazuje kalendář, s profesionální pomocí můžete dosáhnout čehokoliv! 



Doporučujeme z článků

Nakup si pomůcky

Triko

Koupit 200,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno

Koupit 452,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno včetně poštovného

Koupit 615,-

Půlmíček

Koupit 180,-

Desky IQ

Koupit 121,-

Triko

Koupit 258,-