/ 21. 03. 2011

Radka Neubertová - Názor fyzioterapeuta na Pilates

Ahoj Dane, tak píšu mou další zkušenost se cvičením Pilates. Na mou lekci pro pokročilé klienty přišla úplně nová paní. Nechtěla jsem jí na lekci pustit, i když tvrdila, že dlouho Pilates cvičí.


Vysvětlovala jsem jí, že náš systém Pilates je odlišný a že vychází z principů fyzioterapie a že je potřeba, aby měla v systému průpravu od začátku. Paní se na mě podívala lehce skepticky s tím, že ona je fyzioterapeut a určitě tedy bude vědět, co má dělat. Tak jsem jí dovolila lekci odcvičit pro ukázku, o co se vlastně jedná. Po hodině jsem za ní šla, jak se jí to líbilo. Říkala, že je velmi překvapená z toho, jak taky může vypadat Pilates. Že celá lekce je  fyzioterapeutické cvičení, které ona sama v praxi své klienty učí. Že se zatím nesetkala s podobným cvičením pro veřejnost a že je super, že lektor necvičí a jen opravuje, vysvětluje, popisuje (prostě „mluví Pilates“). Dokonce by byla ráda, kdyby mi mohla posílat klienty… A že mě doporučí kolegyním, aby se zašly podívat…

Reakce fyzioterapeutky Hanky Pakostové po cvičení:

Jsem mile překvapená z včerejší první hodiny u Vás. Opravdu se konečně setkávám jako fyzioterapeut s prvním cvičením, které se věnuje vědomému zapojování hlubokého stabilizačního systému ve skupině, s odbornou korekcí jednotlivců a s respektem k individuálním patologiím. Super. Letáček jsem vyvěsila v mé ordinaci a v případě zájmu Vás budu doporučovat.

Radka Neubertová, Pilates Praha



Doporučujeme z článků

Nakup si pomůcky

Triko

Koupit 200,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno

Koupit 452,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno včetně poštovného

Koupit 615,-

Půlmíček

Koupit 180,-

Desky IQ

Koupit 121,-

Triko

Koupit 258,-