CORE a HSSP    / 17. 03. 2022

Milý IQ pohybe, všechno nejlepší k 10. narozeninám!


Milý IQ pohybe,

 

přeju všechno nejlepší k 10. narozeninám! 

 

Když jsem přišla asi před sedmi lety na první lekci, moc šancí jsem tomu nedávala. Nemohla jsem si kleknout, už vůbec ne dřepnout, vzepřít se na rukou a v horší dny ani zvednout ruce nad hlavu. Moje chůze do schodů připomínala kachnu. Zato jsem měla nadváhu, spoustu špatných pohybových stereotypů, jak jsem si snažila ulevit od bolesti, o ochablých svalech nemluvě. Vzpomínám, jak jsem závistivě pozorovala tak o dvacet let starší cvičenky, jak třeba s přehledem rolovaly z lehu do sedu ….

 

Po sedmi letech, co do IQ pohybu chodím, jsem díky cvičení zcela odbourala léky proti bolesti, které jsem brala v nejvyšších možných dávkách. Postupně jsem mohla vysadit kortikoidy a nakonec i o třetinu snížit množství imunosupresiv, které kromě toho, že ničí játra, drží na uzdě zánět v těle revmatika.

 

Ne, nestal se zázrak. Revmatoidní artritida je pořád nevyléčitelná, artróza se mi postupně zhoršuje a výměně nosných kloubů se jednou nevyhnu. Ale umělé klouby oddálím, co to jen půjde! Tři roky před padesátkou se díky IQ pohybu hýbu podstatně lépe, než když mi před třicítkou nemoc propukla v plné síle.  Klečím i dřepím dle libosti, roluji do sedu, kdy se mi zachce, a víkend jsem strávila na běžkách (i když  s Voltarenem). Dokonce se mi přestala zhoršovat osteoporóza a vycvičila jsem si o trošku vyšší hustotu kostí. Jo pravda, někdy to na pondělním cvičení s Romanem a skoro vždycky v pátek ráno u Dana pekelně bolí. (Tedy prý to není bolest, jenom tahy....) Ale asi se ze mne stal masochista, na každou lekci se totiž těším. : )

 

Tak se držte a díky moc!

Hanka M.



Nakup si pomůcky

Triko

Koupit 200,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno

Koupit 452,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno včetně poštovného

Koupit 615,-

Půlmíček

Koupit 180,-

Desky IQ

Koupit 121,-

Triko

Koupit 258,-