bolesti zad    / 29. 01. 2012

Daniel Muller - Sezení na míči zádům neprospívá!

Autorka Helena Fišerována základě spolupráce a autorizace Daniela Mullera připravili článek pro nový magazín Vitalia.cz o cvičení na velkém míči body ball v kanceláři.


Již několik let se hlásá:

„Vyměňte židli za velký gymnastický míč, ulevíte páteři!“ Neznám nikoho, kdo by však vydržel na nafouknuté kouli sedět dlouho. Naštěstí. Ono to totiž s tou prospěšností není zas tak žhavé, jak se zdálo. Máte-li gymnastický míč, cvičte na něm, hopsejte si, válejte se po něm, ale rozhodně ho nepovažujte za židli. Když ale ne na míči, na čem tedy v práci sedět?

Velký gymnastický míč se stal hned od svého vzniku obrovskou hvězdou fyzioterapie a řada odborníků na něj stále nedá dopustit. Není divu, velký gymnastický míč je opravdu skvělou pomůckou. Vzhledem k příznivým výsledkům jej začali využívat i ve fitness a zařazovat jej do skupinových hodin. „Velké gymnastické míče do fitness rozhodně doporučuji, přestože mohou být skupinové lekce trochu riskantní. Rehabilitace je totiž cvičení jeden na jednoho – odborník hlídá nemocného jak cvičí a koriguje ho. Kdežto lektor skupinové hodiny nemusí mít potřebné znalosti z anatomie a navíc nemůže uhlídat celou skupinu cvičících,“ říká master trenér Mgr. Daniel Müller a dodává, že „pokud je pohyb na míči dynamický, zádům to většinou neuškodí“.

více naleznete v článku: Sezení na míči zádům neprospívá!

Autor článku: Mgr. Daniel Müller

Copyright: Využití textových nebo filmových materiálů a fotografií, které jsou zveřejněny na těchto webových stránkách, je možné pouze se souhlasem provozovatele webu www.iqpohyb.cz. Přejímání obsahu stránek je možné pouze se souhlasem a jasně viditelným uvedením zdroje na začátku každého přejatého materiálu. Pro schválení nás prosím kontaktujte.



Doporučujeme z článků

Nakup si pomůcky

Triko

Koupit 200,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno

Koupit 452,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno včetně poštovného

Koupit 615,-

Půlmíček

Koupit 180,-

Desky IQ

Koupit 121,-

Triko

Koupit 258,-