pilates   Iva Fiškandlová, Foto: Dominika Vyskočilová / 18. 02. 2018

Reportáž - Pilates Celebration - 10. 02. 2018 - IQ pohyb

Pohybový specialista Iva Fiškandlová pro vás připravila krátkou reportáž z akce Pilates Celebration, která proběhla 10. 2. 2018 pod vedením lektorů IQ pohybu.


Byla sobota 10.2.2018, v 7:00 s radostí skáču z postele a hurá na Smíchov do IQ Pohyb Akademie, kde 9:00 startuje výjimečný kongres Pilates Celebration.

Kongres pohybu znamená, že my jako lektoři i jako široká veřejnost, jdeme cvičit na 5 námi zvolených skupinových lekcích, pod vedením těch nejzkušenějších z IQ Pohybu. Pro lektory je to příležitost se inspirovat od svých učitelů, či si stejně jako veřejnost pořádně zamakat. Teď to ale bylo výjimečné v tom, že se 5 hodin cvičilo pouze Pilates, na všechny způsoby a to pro to, že náš Daník, Daniel Müller slavil kulatiny a on je ten hlavní obří milovník a průkopník Pilates Clinic Method.

Příchod je vždy velké hromadné zdravení, objímání, obdarování (vždy je pro účastníky připraven dárek – dle foto je jasné, co jsme dostali), samé úsměvy, natěšení na lekce i pokec s kolegy z různých koutů ČR.

S výběrem lekcí jsem byla extrémně spokojená. Sice už mám ledaco z Pilates za sebou, ale IQ Pohyb a Dan sám o sobě, člověka vždycky překvapí, nevím proč na to pořád zapomínám. :) 

1) lekce Spine Corrector = zavlněné lehátko, které pro mě mělo WOW Efekt! Dlouho jsem si nezacvičila Pilates až tak příjemně. Každá vlnka do každého cviku naváděla, udržovala kvalitu provedení, páteř měla možnost a volnost pro rozsah. Úžasný zážitek! Nebýt tak šíleně drahé a neskladné, už je mám u sebe v centru a ideálně i doma. 

DSC_0396

2) lekce Gismo Toe = malá pružinová věc na vybočené palce. Tato lekce, ač byla sice nejvtipnější, byla zároveň i nejtěžší. Lekci totiž vedl Dan, u Dana si nikdo nedovolí něco flákat a zároveň vás Dan ani nenechá. Nejen, že člověk vypadá, že má problém s obličejem a s rukama, ale ty palce o které celou dobu šlo, vypadaly, že se flákaj. Ale to je prý v pořádku, stejně jako mít křeče po celých dolních končetinách, bedrech, esíčkách a vlastně na celém těle. Důležité bylo soustředit se a hlavně se nedívat sousedovi na obličej (to se pak z křeče, přecházelo do smíchu). Velkým zázrakem po konci lekce byly rovnější palce, rovnější nohy, bedra i esíčka uvolněná a omládlý obličej (to už záleží jak moc se kdo xichtil).

pilates gismo

3) lekce Magic Circle = Pilates kruh, který do některých cviků pomohl tělo správně navést, jiné udělal snazší, další mnohem těžší, každopádně je tahle pomůcka velmi zajímavé zpestření s velkými možnostmi do lekcí pro začátečníky i velmi pokročilé.

DSC_0849

Oběd pauza = Konečně prostor pro pokec s kamarády. Jídlo je v ceně a jen si ho přineseme ze spodu ze zdravého bistra, až do sálu. Tam probíhá hromadný oběd, což nebývá ideální, když víme, že nás ještě čekají 2 lekce. Ale letos jsem se tam fakt přecpala.

4) lekce Začátečníci na Pilates strojích s Davidem = na strojích se cvičí v 5ti lidech (záleží kolik strojů je v místnosti). A to jak jsou stroje hustý, by si měl každý osobně zjistit, protože nic na světě není lepší + to pravé pilates, než to na těchto strojích. Sešel se nám tam tým lidí, kteří spolu s Davidem dělali rekvalifikaci Pilates Clinic Matwork 2, což znamenalo, že se známe všichni minimálně rok (někteří i 4 roky) a že tahle lekce na strojích může být extrémní sranda. Hlavní vtip byl v tom, kdo ten oběd dřív „vyhodí“. David nás ale ustál, nedovolil nám se flákat a ani ho nerozhodili naše blbý vtipy. Dal nám do těla, i když jsme se chtěli jen bavit. Takže klobouk dolů.

DSC_0149

5) lekce Pokročilí na Pilates strojích s Filipem = furt ty stejné stroje, jen vyšší úroveň obtížnosti. Tohle ode mě nebyla kvalitní volba lekce, jít na poslední lekci na tu nejtěžší. Byla jsem chvílema už unavená a mírně to flákala. Filip si byl vědom, že jsme mírně ko, ale o srandu nebyla nouze.

DSC_0549

Díky všem lektorům za tenhle pilates maraton. Bylo to famózní. Nakonec to nejšílenější nás teprve čekalo. Hromadně se odjíždělo na velkou afterparty na oslavu Danových narozenin, který byl v rytmu i duchu v 80.letech. Já se svou nejbližší IQ ladie Vendy Markovou, jsme to pojaly hooodně doslova, tančily a bavily se dalších 5 a více hodin.

80.party

Bylo to skvělý a největší věc u které jsem za své 4 roky v IQ mohla být.

Děkuji všem a Dani, jeď dááál…

Autor: Iva Fiškandlová, Foto: Dominika Vyskočilová


Nakup si pomůcky

Triko

Koupit 200,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno

Koupit 452,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno včetně poštovného

Koupit 615,-

Půlmíček

Koupit 180,-

Desky IQ

Koupit 121,-

Triko

Koupit 258,-