jóga   Lenka Vokřínková / 12. 03. 2018

Lenka Vokřínková - Prý jsem šílená aneb žádný učený instruktor z nebe nespadl

"Pokud jste sami instruktorem jógy nebo pilates, vzdělávejte se. Pořád. Tak jako já. Poznáte, že ta energie, kterou do toho dáváte, se vám vrátí na hodinách. Kde uvidíte samé spokojené a natěšené klienty." 


Říká se, že úspěch leží v každém z nás, jen ho umět probudit a vědět, kde začít. 
Ke sportu jsem měla vždycky dobrý vztah a vyzkoušela jsem toho opravdu hodně. Ale nejvíc mě oslovila právě jóga a pilates. Právě tady na sobě neustále makám a vzdělávám se. Že budu instruktorkou, že budu mít jednou své vlastní studio, kurzy, pobyty a lekce budu vyprodávat do hodiny po jejich zveřejnění… Věřte, mě by tohle taky nikdy nenapadlo. Byl to tenkrát jenom sen.

Je to dřina, ale stojí to za to po všech stránkách

Mnoho mých známých si o mně myslí, že jsem vážně dost šílená. Proč? Protože platím za kurzy ročně desetitisíce korun a k tomu všemu se musím fakt hodně učit. Není to o tom, že si někam dojedu udělat pár cviků, potom je někde předvedu a hurá s papírem domů. Jsou to hodiny a hodiny teorie o technice, vlivu cviků na naše tělo, informací a tréninků. Já jsem navíc tak šílená, že nejsem na žádné státní škole (když už), ale jezdím se vzdělávat do jedné z nejlepších pohybových akademií a k těm nejlepším učitelům u nás, a to do IQ POHYBU.

Neexistuje neúspěch, existují pouze výsledky

Během kurzů v IQ POHYBU se setkáte se spoustou omylů, kterých jste se mohli na svých klientech dopustit z důvodů, že jste byli v jiných školách učeni jinak. Nemůžete za to a v žádném případě si to nevyčítejte. Tady se nesoudí chyby ostatních, snaží se eliminovat a přestat je šířit. Příkladem je třeba chybné podsazování pánve, tlačení lopatek k sobě atd. Novodobé metody Daniela Müllera a dalších lektorů akademie IQ POHYB celkově nabízí něco neobvyklého. Učíte se o těle přemýšlet, donutí vás učit se a vy si musíte několikrát padnout čumákem na zem, než pochopíte, proč to tak vlastně je.

Přeplněné lekce pilates a jógy - to je moje odměna

Tohle všechno, co dělám, se pak odráží v jediném. Na mých hodinách jógy a pilates. Mí klienti dostávají nadstandardní péči, na mé individuální hodiny, kterými jsou například postrehabilitační péče, se klienti dostávají už jen zřídka, máme stále plno. A skupinové lekce jsou obsazené dlouho dopředu. Daniel mě naučil přemýšlet tak trochu jinak, proto i mé hodiny jsou jiné a naplněné do posledního místa a každý, kdo na mé hodině je, vnímá, že to není jen odcvičená hodina. Protože když něco děláte s láskou, všechno to dobré předáváte dál. A lidi to daleko líp přijímají a chápou.

Pokud jste sami instruktorem jógy nebo pilates, vzdělávejte se. Pořád. Tak jako já. Poznáte, že ta energie, kterou do toho dáváte, se vám vrátí na hodinách. Kde uvidíte samé spokojené a natěšené klienty.

20525657_709055659302939_8455286001238873621_n

Autor: Lenka Vokřínková


Doporučujeme z článků

Nakup si pomůcky

Triko

Koupit 200,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno

Koupit 452,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno včetně poštovného

Koupit 615,-

Půlmíček

Koupit 180,-

Desky IQ

Koupit 121,-

Triko

Koupit 258,-