kondice   Ing. Jitka Moulisová / 16. 10. 2018

Jitka Moulisová - Jak jsem se dostala ze sedavého zaměstnání do pohybu

Pohybová specialistka, trenérka a sportovní nadšenkyně Jitka Moulisová popisuje svůj životní příběh a nevyzpytatelné cesty osudu a také svou cestu od "sezení k pohybu".


     Pohyb mi byl vlastní od dětství. Milovala jsem všechny sporty, nejvíc atletiku. Na střední škole jsem se věnovala fitness. Propadla jsem také aerobiku. Všechny formy aerobiku a všechny formy formování těla mne provázely celou vysokou školou.

     Poté jsem nastoupila do práce a doba sedavá s mým tělem „cvičila“ a duše křičela o pomoc. Nastoupily dynamičtější formy cvičení. Deset hodin v práci jsem kompenzovala na spinningu, na squashi, v bazénu, na jumpingu, kickboxu, na bruslích, na kole. Když bylo léto, tak jsem brzy ráno chodívala běhat. Neodmyslitelně k tomuto období patří parašutismus. Tandemový seskok mne uchvátil natolik, že jsem si musela udělat výcvikový kurz a začít skákat sama. To mne pohltilo na další tři roky. Byly to ty nejsilnější pozitivní prožitky, které jsem do té doby zažila. Pak nastoupilo první těhotenství a tím se vše změnilo.

     Těhotenské nevolnosti mi za první tři měsíce snížily váhu o 7 kg na celkovou 49 kg. Skončila jsem v nemocnici na infúzích, týden před svatbou. Na konci těhotenství, dva měsíce před porodem jsem pak musela zůstat ležet, hrozil předčasný porod. Vše jsem ale zvládla. Dceru jsem donosila živou a zdravou do termínu. Přišel porod, který bohužel nepostupoval. Skončil pozdě nařízenou sekcí a následovalo to nejhorší, co žena může ve svém životě zažít. Moje prvorozená dcera Anička umřela po čtyřech dnech na následky porodu. Přiznané zavinění nemocnice. Následovalo šílené období….

     Psal se rok 2009, kdy jsem se prvně setkala s formou klasického pilates. Cvičení mi pomohlo se opět napřímit, zvednout hlavu a dívat se před sebe. Cítila jsem se po cvičení lépe na těle i na duši. A tím to vlastně všechno začalo.

     Mezinárodní certifikace Balanced Body University v myPilates byl jen začátek. Cestu mi v té době zkřížil Mgr. Daniel Müller v Czech Face Academy. Tenkrát jsem netušila, že Daniel je a zůstane i nadále mým učitelem po zbytek mé instruktorské praxe. Oficiálně tímto prohlašuji: „POZOR na Daniela, je silně návykový"! :-) Jakmile jednou ochutnáte kvalitu IQ pohybu a Daniela obzvlášť, již nechcete a ani nemůžete jinak.

     Jak se říká, to nejhorší v životě, co Vás potká, je to nejlepší, co Vás posune dál. Přežila jsem své první dítě, nikomu bych to nepřála. Mne tato životní zkušenost posunula mílovými kroky dál. Dostala jsem se sice na „Dlouhou cestu“ – sdružení, které pomáhá lidem, jimž zemřelo dítě v jakémkoliv věku, ale zároveň jsem změnila povolání. Dostala se na dlouhou cestu zdravého pohybu, která mne neskutečně baví a naplňuje.

     Jsem instruktorka Pilates Balanced Body University USA, certifikovaný trenér Dynamické Neuromuskulární Stabilizace – DNS prof. PeadDr. Pavla Koláře, Ph.D., certifikovaný Pohybový specialista IQ pohyb s 3x obnoveným titulem a dalších asi šedesáti absolvovaných dlouhodobějších i krátkodobých kurzů – diplomů a certifikací.  Všeobecně bych to zkrátila: JSEM INSTRUKTORKA ZDRAVÉHO POHYBU. Maminka dvou živých, zdravých dětí a jednoho strážného anděla. Mám devítiletou praxi s výukou pohybu. Neustálé si rozšiřuji vzdělání v oblasti zdravého pohybu. V době, kdy nejmladší syn pomalu dorostl do školkového věku a po třech změnách cvičebních míst, jsem se rozhodla otevřít v Českých Budějovicích své vlastní studio „ZDRAVÝ POHYB ČB“.

„ZDRAVÝ POHYB A PILATES JE JAKO MOJE DÍTĚ, UČÍM HO S LÁSKOU!“

Zdravý pohyb čb

Autor: Ing. Jitka Moulisová


Doporučujeme z článků

Nakup si pomůcky

Triko

Koupit 200,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno

Koupit 452,-

Sada míčků pro vbočený palec a pánevní dno včetně poštovného

Koupit 615,-

Půlmíček

Koupit 180,-

Desky IQ

Koupit 121,-

Triko

Koupit 258,-